Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2021 17:54 - ИМА ЛИ ОПГ В СЛУЖЕБНОТО ЗЕМЕДЕЛСКО МИНИСТЕРСТВО. ЕТО ГИ ФАКТИТЕ! СТРОЙНА СХЕМА ЗА ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ, БРУТАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, ШУРОБАДЖАНАЩИНА
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1430 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ИМА ЛИ ОПГ В СЛУЖЕБНОТО ЗЕМЕДЕЛСКО МИНИСТЕРСТВО. ЕТО ГИ ФАКТИТЕ! СТРОЙНА СХЕМА ЗА ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ, БРУТАЛЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, ШУРОБАДЖАНАЩИНА

imageКакто обеща АФЕРА след публикацията

ШИЗОФРЕНИЧНИТЕ НАЗНАЧЕНИЯ НА БОЗУКОВ. БОЗУКОВОТО СЛУЖБАШКО ЗЕМЕДЕЛИЕ И МРЕЖАТА, ОПЛЕТЕНА ОТ СЪВЕТНИЦИ НА ПРЕЗИДЕНТА, ДЪРПАЩИ КОНЦИТЕ.

https://afera.bg/%d1%88%d0%b8%d0%b7%d0%be%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%b7%d1%83%d0%ba%d0%be/

продължава с разкриването на бруталните далавери, конфликти на интереси и създадена ОГ (организирана група), а дали е престъпна, нека съответните органи проверят, между съветници на Радев и назначени лица в изпълнителната власт.

Разследването ни ще продължи с крещящата наглост на семейна ОГ, включваща търговия с влияние и фирми касички за източване на европари.

Първият член на групата е Емил Дърев – назначен е за втори път след 2017, за Съветник на служебния земеделски министър Бозуков.

Той не е случайно и непознато лице, дори със самото си потекло. Емил Дърев е племенник на Велислава Дърева – дългогодишен функционер на БСП. Започва кариерата си по времето на Тройната коалиция директно на висок пост – заместник изпълнителен директор на ДФЗ с ресор Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).  А Боряна Алексова (новата зам. директорка на ПРСР от 10.06.2021) постъпва там по същото време, като експерт в подопечния му сектор.

След идването на власт на първото правителство на ГЕРБ през 2009 г., Дърев е изгонен от ДФЗ и става съдружник в консултантската фирма ВОКА-КОНСУЛТ ООД. Фирмата е специализирана основно в подготовка на проекти отново по ПРСР и ОП Рибарство и аквакултури.

https://www.vocaconsult.com/za-nas/emil-darev/

През 2010 година  Емил Дърев е  арестуван за участие в схема за оказване на влияние върху обществена поръчка за изграждане на канализация в село Кочево, община Садово. Проектът е за битова и дъждовна канализация по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони и е с одобрена субсидия в размер на 3 906 348 лв. Общата сума на проекта за канализация в село Кочово е за 5 642 964 лв.

Заради далаверата в ареста попадна и кметът на Садово Марин Йосифов.

В схемата е замесена и Анджела Запрянова, която е осъществявала консултантски услуги в Садово. Тримата са обвинени за търговия с влияние. Подробности за ареста им може да видите на следните линкове от BTV:

https://btvnovinite.bg/1302259419-Pusnaha_kmeta_na_Sadovo_pod_parichna_garantsiya_ot_15_000_leva.html

https://btvnovinite.bg/1641991616-Razsledvat_kmeta_na_Sadovo_za_rekorden_podkup.html

В последствие той е осъден за злоупотреба с еврофондове и заедно с наложената му присъда има забрана да заема висш пост в държавната администрация.

Затова служебният земеделски министър Бозуков и двата пъти го назначава само за съветник, въпреки голямото му желание да бъде поне заместник министър на земеделието или Директор на Държавен фонд „Земеделие“.

Повече инфо за присъдата му в приложения линк от faktor.bg

https://faktor.bg/bg/articles/plemennik-na-velislava-dareva-osaden-za-zloupotreba-poema-selskite-rayoni-94607

Вторият член на ОГ е Валентина Георгиева Танева – Алексова – настоящ съветник на Радев по образование, наука и иновации назначена с Указ на президента № 226 от 08.11.2017г.

https://m.president.bg/bg/cat33/1051/savetnik-na-presidenta-po-obrazovanie-nauka-i-inovacii.html

И тя за малко не можа да сбъдне неосъществената мечта на Дърев – като поеме ръководен пост в ДФЗ, благодарение на добрия си съратник Николай Копринков, сочен за кадровик номер 1 на Румен Радев и Служебното правителство на Янев.

АФЕРА вече няколко пъти писа подробно подвизите на въпросния физкултурник от село Труд.

https://afera.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA-%E2%84%96-1-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D1%80/

Повече за него, покровителите му, касичките за източване на еврофондове ще има в следващите части от разследването на АФЕРА.

За нейно съжаление, скандалната информация за опита за назначаването на Валентина Тасева-Алексова излезе твърде рано, още на 12 май, на втория ден от назначаването на служебното правителство и предизвика хиляди негативни отзиви сред земеделската общност, като осуети и този план.

https://agrozona.bg/valentina-taneva-aleksova-shte-oglavi-df-zemedelie/

Затова ОГ взе друго решение – да атакува апетитния пост на Заместник директор на ДФЗ с ресор Програмата за развитие на селските района и той да бъде зает от дъщеря и –  Боряна Алексова. Така  или  иначе, двете с майка си са много близки, видно от публикуваните кадри от фейсбук профила и.

image

Но явно тази Боряна Алексова е достатъчно близка и с Румен Радев, щом публикува снимки от мястото на антуража му, зад гърба на Президента на официални събития.

imageБоряна Алексова започва кариерата си в ДФЗ още през 2006, работи под ръководството на Емил Дърев и остава във Фонда до 2015 г. Веднага след напускането си започва да пише проекти отново по ПРСР като официализира фирмата си ПроАктив Консултинг ООД.

„Изведнъж“, още през първата си година като консултантка в 2016 год., тази нейна фирма става хит в ДПС общините и след това неслучайно печели Награда за Агроконсултант на 2016г., като наградата и е връчена под благосклонния поглед на Десислава Танева, министър на ГЕРБ.

image

image

В периода на второто правителство на ГЕРБ, фирмата ПроАктив Консултинг развива бурна дейност, много често в съдружие с фирмата Вока-Консулт на Емил Дърев и на други големи консултантски кръгове обслужващи ДПС-ГЕРБ.

Ето ви един конкретен пример как се играе на вързано от „ПроАктив Консултинг“ и Вока-Консулт, в случая това е поръчката за Община Ардино.

imageЕмил Дърев подава оферта, която „случайно“ е малко сгрешена, така че да спечели втората и единствена след него Боряна Алексова, която е „случайно“ с малко по-височката цена – но така е в живота – и на война, и в любовта всички средства са позволени, важно е само партньорът да е щастлив…

https://ardino.bg/docs/profil_na_kupuvaca_docs/ProtokolN204022019-001.pdf

За времето 2016-2021 година само фирмата на Боряна Алексова „Проактив консултинг“ има стотици проекти предимно по ПРСР.

Бърза справка показва, че и съветникът Емил Дърев, шепнещ на всяка среща в ухото на служебния министър Бозуков – също не си губи времето и участва в над 65 проекта по ПРСР дори в момента.

Та желаната схема на семейното ОГ мама, щерка и партньор да командват и диктуват в сектор „Земеделие“ се сбъдна от петък 10 юни 2021 г., когато Боряна Алексова беше назначена за заместник директор  на ДФЗ, ресорен за ПРСР и вече трябва да приема, разглежда, оценява, договорира, разплаща, упражнява мониторинг и общо администрира своите собствени проекти и тези на „изключително близкия“ и Дърев в лицето на Вока-Консулт.

В единственото си изявление досега за сайта Медиапул, Алексова има наглостта да каже, че не може да каже колко точно разработени от нея агро проекти чакат одобрение, но че ще си прави отвод в тези случаи.

Може ли тя въобще да изпълнява това, за което е назначена, при условие че всеки ден ще и се налага да се „отвежда“, защото кумулативно нейните проекти, на Дърев и ортаците им са стотици, да не кажем хиляди.

https://www.mediapool.bg/zemedelskiyat-ministar-smeni-i-shefa-na-fond-zemedelie-obnovena-news322917.html?fbclid=IwAR0OsNpyoL6o_WoyMtq0ZoPVGRYnoNHnNX9C09AB_1fyPDK1vPrCASL3yXo

Така показани фактите, сочат към умишлено изградена стройна схема за шуробаджанащина, търговия с влияние и брутален конфликт на интереси с цел обогатяване и точене на еврофондове.

Като основната дейност на Емил Дърев е да „съветва“ Министъра в качеството му на Председател на Управителния съвет на ДФЗ и отговарящ за Управляващия орган на ПРСР и надзор над ДФЗ.

Неговата „близка приятелка“ – Боряна Алексова, която ще одобрява и разплаща същите тези проекти.

Нейната майка, която ще осъществява покровителство от страна на Президентството и топла връзка с правителството. И Николай Копринков – осъществяващ прокарването на скандалните назначения в администрацията на задкулисните кръгове в БСП и ДПС, за които ще стане дума в следващите части на разследването на АФЕРА.

Ако на това не му се вика скандален конфликт на интереси и търговия с влияние, здраве му кажи.

Ето сега вече явно има реална предпоставка и достатъчно факти и доказателства Прокуратурата и КПКОНПИ да се самосезират и да проведат една брилянтна акция, а не като миналогодишното ялово нахлуване в Президентството.

Президентството има 72 часа да предприеме корективни действия, включващо оставките на Емил Дърев, Боряна Алексова, Съветничката на Президента – Валентина Алексова, Министър Бозуков и Копринков – станали главните действащи лица за реализацията на тази престъпно- корупционна  схема.

В противен случай в следващата част на разследването Афера ще освети още скандални подробности и преплетки на тези Съветници, държавни чиновници и кръговете скрити зад тях. А рейтинга на този, що се води Държавен глава ще продължава да пада главоломно, като счупен МИГ 29 към Марианската падина.

Очаквайте продължение.

Красимира Тасева

https://afera.bg/





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705880
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031